Hur gör man en säker trädfällning?

En trädfällning är ett stort och riskfyllt åtagande som bara får utföras av auktoriserade yrkesmänniskor, men för dig som är nyfiken på vad det egentligen innebär att fälla ett träd på ett säkert sätt kommer vi gå igenom hur man utför en säker trädfällning. Notera att om ska fälla ett träd – se till att få rådgivning från auktoriserade trädfällare!

Lutningen på trädet avgör åt vilket håll det kommer att falla. Om den omgivande miljön tillåter det ska träd alltid fällas i dess naturliga riktning. I de fall där det inte är möjligt krävs en ingående besiktning av trädet och omgivningen för att planera en säker fällning.

Se till att det inte finns döda eller sjuka grenar som kan falla ner under processen. Om de finns måste en professionell trädvårdare klättra upp och avlägsna dessa.

Om det finns mindre träd i den planerade fallriktningen måste de avlägsnas. Det är en säkerhetsrisk som kan ändra riktning på fallet och orsaka skador på såväl människor som egendom.

En flyktväg ska alltid finnas med i planeringen. Om någonting skulle göra att trädet ändrar fallriktning måste en säker evakuering alltid kunna utföras.

Svaga träd ska alltid fällas i naturlig riktning på grund av dess opålitliga material.

Känns detta som grekiska för er? Anlita en professionell trädfällare. Läs mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 − sex =