När det gäller odling översköljs vi ofta med information om de bästa sätten att göra ditten eller datten. I det här inlägget tänkte vi ändå fokusera på några grundläggande saker som vi tror kommer hjälpa dig och din trädgård.

När man väljer växter till sin trädgård kan det vara bra att plocka ut dem som ger dig mest utbyte. Hybrider är oftast tåligare till exempel och har högre motståndskraft mot sjukdomar, väder och vind. Därför har man ett relativt högt utbyte av dem.

Jorden vi lever av! Att hålla jorden frisk är det bästa motståndet du kan ha mot skadedjur. Det är den näring som dina växter lever av och samtidigt den bästa medicinen. Att alltid se till att ha en hög kvalité på jorden är därför av högsta vikt. Det är bland det första du bör tänka på när du planerar din trädgård.

För att få din trädgård att se fylligare ut är perenner ett bra alternativ. Plantera dem mellan dina buskar. Andra växter som är bra för att komma igång är Petunior, Ringblommor och Solrosor.

Solrosor är en av de lättaste blommorna att plantera.

Solrosor är en av de lättaste blommorna att plantera.

Att blöta fröna innan du planterar dem är ett annat stabilt tips. Gör det under natten genom att placera frön i en behållare med vatten. Fröna kommer att få den vätska de behöver för att börja växa. Detta ökar sedan chanserna att överleva för fröna.

Lövfällande buskar behöver skydd mot kylan. Om du har dem i krukor, måste du skydda dem från kallt väder som kommer att skada eller döda dem. Ett sätt är att knyta ihop grenarna. I motsats till att linda växten med plast, främjar denna metod luftcirkulation, som också hindrar växten från att börja ruttna.

Skadedjursbekämpning är ett problem för alla trädgårdar. Men det är alltid bra om man kan begränsa användningen av starka kemikalier, för miljön. Ju tidigare man upptäcker skadedjur desto mindre skada kommer de hinna göra. Därför är vaksamhet ett första viktigt steg mot att inte få din trädgård invaderad av skadedjur.

Ju mer man håller på med sin trädgård desto mer erfarenhet och kunskap får man. Det är nyckeln till att bli riktigt duktig på trädgårdsskötsel. Fråga gärna oss om råd och tips på vägen dit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − fyra =