Effektiv trädbesiktning

En trädbesiktning låter kanske lite väl ambitiöst för gemene man, men om ett träd utgör en hälsorisk närliggande miljö är det alltid rekommenderat. Det är främst i fall där ett träd står i områden nära byggnationer, vägar eller andra områden där människor och egendomar ofta befinner sig. En besiktning utförs ur två olika perspektiv beroende på avseende, och dessa kommer vi att titta närmare på här nedan.

En visuell besiktning görs i huvudsak för att upptäcka och förebygga risker som kan uppstå för omgivningen. Det kan handla om exempelvis döda eller döende grenar som löper risk att lossna och ramla ner. En stor och tung gren kan göra stor skada i det fallet på både människor och egendom. Den visuella besiktningen gör även för att lokalisera svamp och röta på trädet. I många fall kräver en sådan här besiktning att trädvårdaren (arboristen) måste klättra upp i trädet för att på effektivast och säkraste sättet beskära det.

Under den tekniska besiktningen kontrolleras trädets övergripande stabilitet. Hur starkt är trädet invändigt? Är det stabilt? Här undersökt även om det finns invändiga problem med röta och håligheter som påverkar trädets hållbarhet.

Om ni söker efter en arborist som både arbetar med besiktningar, trädfällning och trädbeskärningar kan ni läsa mer här.

Det viktiga är att ni snabbt kommer i kontakt med en arborist som kan utesluta trädsjukdomar. Lita på kompetensen som finns där ute. Passa även på att njuta av dom fina träden för varje dag som går. Träden är vackra i alla årstider och ger mycket energi och inspiration.

Om du ser något träd som inte verkar må så bra bör du rapportera detta till antingen kommunen där du befinner dig i eller en arborist direkt. Arboristen vårdar träd och ser till så att alla träd får ett så långt liv som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =